پروتز لب
پروتز لب
بطور کلی می توان انواع پروتز لب را در دو بخش دسته بندی کرد : پروتز موقتی لب و پروتز دائمی لب .
اولین نوع پروتز ، پروتز موقت لب می باشد که در آن بزرگ کردن لب حالت موقتی داشته و پس از مدت زمان معین و جذب مواد پرکننده تزریق شده ، لب به حالت اولیه خود برمی گردد از جمله انواع پروتز موقتی لب می توان به تزریق چربی به لب و تزریق ژل لب اشاره کرد.
دومین نوع پروتز ، پروتز دائمی لب است که در آن بزرگ کردن لب به حالت دائمی انجام می شود و با یک جراحی ۶۰ تا ۹۰ دقیقه ای ورقه سیلیکونی در داخل بافت لب جاگذاری می شود.
کاربردهای پروتز لب
اگر چه پروتز لب فقط به عنوان روشی برای بزرگ کردن لب ها شناخته می شود اما باید بدانید این جراحی و یا تزریق برای زیبایی لب در مواقعی فقط به بزرگ کردن لب ختم نمی شود و کاربرد های دیگری نیز دارد .
برای افرادی که دارای لب های نازک و یا لب هایی پهن هستند پروتز لب می تواند زیبایی طبیعی در لب های آنها ایجاد کند مخصوصا زمانیکه عدم تقارن در لب ها وجود داشته باشد برای مثال لب بالایی کوچکتر از لب پایینی باشد و برعکس ، پروتز لب یک روش موثر برای ایجاد تعادل و تقارن بین لب بالایی و لب پایینی می باشد
همچنین پروتز می تواند ترک خوردگی اطراف لب و دهان و خطوط ایجاد شده ناشی از سیگار کشیدن و افزایش سن در اطراف لب را به میزان چشمگیری کاهش دهد
در پروتز لب بیهوشی یا بی حسی را تجربه می کنیم ؟
در پروتز لب ، بیهوشی کامل انجام نمی شود و فقط برای راحتی بیشتر متقاضی از بی حس کننده های موضعی در محل تزریق ژل لب و یا تزریق چربی به لب استفاده می گردد
البته گاهی اوقات خود ژل لب مورد استفاده حاوی ماده بی حسی می باشد که در این صورت از بی حسی موضعی استفاده نمی گردد مگر اینکه متقاضی بسیار حساس باشد اگر از روش جراحی پروتز جهت کاشت ورقه سیلیکونی استفاده شود ، فقط بی حسی موضعی انجام می گیرد چراکه برش های این جراحی بسیار کوچک و سطحی می باشد .
پروتز لب به روش کاشت دائمی ورقه سیلیکونی چگونه است ؟
درباره جراحی پروتز لب به روش دائمی که همان کاشت ورقه سیلیکونی در بافت لب می باشد
در همین ابتدا بگوئیم این جراحی از سوی بسیاری از پزشکان به دلیل حرکت کردن ورقه سیلیکونی ، بی حس شدن و مختل شدن حرکات لب در حین حرف زدن و یا غذا خوردن ، طبیعی نبودن حالت لب و ایجاد عفونت و حساسیت به پروتز انجام نمی شود و پزشکان ترجیح می دهند از یکی از روش های موقتی پروتز لب ، تزریق ژل لب و یا تزریق چربی به لب استفاده کنند .
در جراحی پروتز لب با ایجاد برش هایی در دو طرف لب ، ورقه سیلیکونی پروتز را وارد بافت لب در قسمت زیرین پوست صورتی لب می کنند و پس از جاگذاری دقیق آن ، برش های ایجاد شده در دو طرف لب را بخیه می زنند .
این جراحی حدود ۶۰ الی ۹۰ دقیقه زمان می برد .
آیا در پروتز لب نیاز به ترمیم وجود دارد ؟
اگر از روش دائمی پروتز لب یعنی جاگذاری ورقه سیلیکونی استفاده گردد نیاز به جراحی مجدد ندارد چراکه این برجستگی و حجم گیری لب برای همیشه باقی می ماند و در صورت نارضایتی متقاضی با جراحی مجدد ورقه سیلیکونی خارج می شود
در صورتیکه از روش موقتی پروتز لب یعنی تزریق ژل لب و یا تزریق چربی به لب استفاده شود به دلیل جذب شدن مواد تزریق شده و از بین رفتن تدریجی برجستگی لب در صورت تمایل باید تزریق مجدد صورت گیرد .
عوارض پروتز لب چیست ؟
در درجه اول باید پزشک با مهارتی که از کار او مطمئن هستید را برای پروتز لب انتخاب کنید چرا که اگر مواد به کار رفته برای تزریق یا جراحی چه طبیعی و چه مصنوعی عالی باشند و تزریق یا جراحی در شرایط کاملا آنتی باکتریال صورت گیرد اما پزشک مهارت بالایی برای تزریق و ایجاد تعادل در لب ها نداشته باشد بجای لب هایی با برجستگی طبیعی ، لب هایی بزرگ و بی حالت و نامتقارن خواهید داشت .
از عوارض پروتز می توان به ایجاد عفونت و حساسیت به پروتز مخصوصاً اگر از کاشت ورقه سیلیکونی استفاده گردد اشاره نمود در ضمن اگر مستعد ایجاد تبخال لب هستید باید حتما پزشک را مطلع کنید چرا که از عفونت های شایع بعد از پروتز لب ، تبخال بر روی لب و دهان است قرمزی ، سوزش و خشکی لب ها که نشانه های ایجاد قارچ بر روی لب و دهان می باشد هم از عوارض پروتز لب است
گاهی اوقات به دلیل حرکت ورقه سیلیکونی در روش دائم و جذب مواد پرکننده در روش های تزریق موقت ، لب های بالایی و پایینی تعادل خود را از دست می دهند و در مجموع ظاهری نامتقارن به خود می گیرند مثلا ایجاد برجستگی غیر طبیعی و یا فرورفتگی در لب ها .
عوارض پروتز لب
در رابطه با بزرگ کردن لب به وسیله پروتز، اختلافنظر زیاد است. عدهای معتقدند قراردادن پروتز در لب به هیچعنوان نمیتواند زیبایی ماندگاری را ایجاد کند زیرا هرگونه پروتز در لب میتواند حرکات و حس طبیعی لب را مختل کند یا باعث ایجاد واکنش، التهاب و عفونت شود طوری که فرد مجبور شود پروتز را خارج کند
بنابراین استفاده از پروتزهای لب بهدلیل عوارض نسبتا بالایی که دارند خیلی شایع نیستند. در این زمینه تا به حال ترکیبات مختلفی به عنوان پروتز دائمی لب معرفی شدهاند ازجمله گورتکس و سیلیکون که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند.
لمس آن طبیعی نیست ؟
عمل جراحی پروتز لب در ایران هم توسط بعضی جراحان انجام میشود اما جراحان باتجربه بهتدریج از این کار دور میشوند زیرا پروتزها چند مشکل ایجاد میکنند.
یکی از خصوصیات مهم پر کنندههای لب، حفظ لمس و نمای طبیعی لب است اما پروتز سیلیکون نسبت به بافت طبیعی لب سفتتر است بنابراین لمس آن طبیعی نخواهد بود.
علاوه براین به دلیل ایجاد کپسول و تحریکات موضعی، حرکات طبیعی لب را هم مختل میکند. لب یک عضو بسیار متحرک است و عضلات آن باعث جابهجایی پروتز و تحریکات متقابل میشود. بنابراین قرار دادن پروتز در لب با پروتزهای سیلیکونی سینه، گونه، چانه و… تفاوت دارد و عوارض آن بسیار شایعتر است.
جراحی پروتز لب چگونه انجام میشود ؟
برای قرار دادن پروتز، قسمت داخلی لب برش داده و در لابهلای عضلات لب تونل ایجاد میشود سپس پروتز را داخل این تونل میگذارند.
این جراحی هم با بیهوشی عمومی و هم با بیحسی موضعی قابل انجام است. اگر فضا و تونل ایجاد شده در لب مناسب نباشد احتمال جابهجایی زودرس پروتز وجود دارد اما در بلندمدت بعد از تشکیل کپسول به دور پروتز معمولا دیگر جابهجایی صورت نمیگیرد.
همچنین با افزایش سن، شل شدن نسبی عضلات و افتادگی لبها ممکن است پروتز باعث بد فرمی لب شود. در مورد احتمال حساسیت نیز باید گفت که حساسیت نسبت به سیلیکون خیلی کم است اما احتمال آن وجود دارد.
اگر هم فرد از گذاشتن پروتز پشیمان شود، میتواند آن را خارج کند اما باید بداند که مقداری تخریب بافتی خواهد داشت زیرا حین باز کردن فضا برای گذاشتن پروتز تخریب نسبی بافت صورت میگیرد و موقع برداشتن پروتز نیز خارج کردن کپسول تشکیل شده در اطراف پروتز خود باعث درجاتی از بدشکلی لب میشود.
درد و تورم آن چقدر است ؟
پروتز لب اگر عارضهای ایجاد نکند، یک روش دائمی برای حجمدهی به شمار میآید اما معمولا به علت عوارض و نتایج غیرمترقبهای که ممکن است اتفاق بیفتد بیمار خواهان درآوردن آن میشود، در غیر این صورت اگر عارضه ایجاد نشود و بیمار راضی باشد نیازی به در آوردن آن وجود ندارد.
لازم به ذکر است که هر نوع دستکاری در لب با درد و تورم همراه است اما این حالتها موقتی هستند. درواقع درد این جراحی خفیف و تورم آن نسبتا شدید است که معمولا تورم اولیه ظرف یک تا سه هفته از بین میرود.
استفاده از نخ گورتکس نیز برای حجمدهی به لب تقریبا با همین روش جراحی انجام میشود اما معایب کمتری نسبت به پروتزهای سیلیکونی دارد گرچه این روش نیز عوارض خاص خود را دارد
انواع پروتز
پروتز لب GORE-TEX
در این شیوه درمانی مزیت خاصی وجود دارد و آن حضور ماده میکروپور می باشد که با دارا بودن خاصیت وفق پذیری با بافت لب این امکان را دارد تا کاملا هماهنگ و یکنواخت با این ناحیه از صورت شود. این احتمال وجود دارد به مقدار خیلی جزئی فرد حس خشکی در لب هایش داشته باشد.
پروتز لب SOFTFORM
این متد یکی دیگر از شیوه های پروتز دائمی لب بوده و با دارا بودن ظاهری لوله مانند از مقاومت بالاتری برخوردارست و می تواند به مرور زمان استحکام بیشتری را درون لب بدست آورد. این پروتز بسیار نرم و از جنسی مناسب می باشد که بدون ایجاد کمترین تغییری می تواند حالتی ثابت داشته باشد.
پروتز لب ALLODERM
شاید برایتان جای تعجب باشد اما این پروتز از جنس بافت انسانی می باشد و اشخاص اهدا کننده آن این بافت نرم و قابل انسجام را در اختیار متخصصان زیبایی قرار می دهند. برترین مزیت این روش نبود واکنش های حساسیت زا می باشد که بسیاری از مراجعه کنندگان پروتز دائمی لبنگران آن هستند. در نتیجه یک متد قابل اطمینان می باشد که کارایی و اعتبار قابل توجهی را ارائه داده است.
پروتز لب
- بررسی انواع عمل های زیبایی پروتز لب
- بررسی انواع عوارض عمل های زیبایی
- بررسی انواع قیمت عمل های زیبایی پروتز لب
- بررسی روشهای مراقبتی بعد از عمل پروتز لب
- بررسی بهترین پزشکان و کلینیک های زیبایی پروتز لب
مشاوره رایگان
چنانچه به دنبال مشاوره رایگان جهت یافتن بهترین و ارزان ترین پزشکان جراح زیبایی در اطراف خود هستید با شماره همراه ۰۹۹۰۱۴۰۰۰۴۸ تماس حاصل فرمایید و یا از طریق چت آنلاین با ما ارتباط برقرار کنید، همچنین می توان کلمه مشاوره را به سامانه ۵۰۰۰۲۳۶۱۶ پیامک نمایید و یا به Info@dr-beauty.ir ایمل بزنید و منتظر جواب ما باشید، ما در ارائه رایگان خدمات مشاوره ای به یاری شما خواهیم آمد و شما را در انجام بهترین انتخاب کمک خواهیم کرد. تمام کلینیک های طرف قرار داد با دکتر زیبایی ملزم به در نظر گرفتن تخفیف های قابل ملاحضه برای شما کاربران عزیز میباشند.